Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Και η Yang Ming Lines στο λιμάνι του Πειραιά

Μία ακόμη διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η εκ Ταϊβάν ορμώμενη Yang Ming Lines, πρόκειται να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ, θυγατρικής της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη το λιμάνι χρησιμοποιούν εταιρείες, όπως η MSC, η Maersk και η ίδια η Cosco, ενώ προσεγγίσεις πραγματοποιούν και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η γαλλική CMA CGM.
Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία μεταξύ της ΣΕΠ και της Arkas Hellas, η οποία λειτουργεί ως αντιπρόσωπος της Yang Ming στην Ελλάδα, προσφέροντας και υπηρεσίες πρακτόρευσης, η κινεζική εταιρεία θα πολλαπλασιάσει τις προσεγγίσεις της στον Πειραιά, καθώς πλέον θα καταπλέουν στον λιμένα τέσσερα πλοία την εβδομάδα, έναντι ενός σήμερα. Το πρώτο εξ αυτών αναμένεται τη Δευτέρα 4 Μαΐου.
Ο κ. Πάρις Ευαγγελινός, επικεφαλής της Arkas, η Yang Ming πρόκειται να φέρει στον Πειραιά ένα μέρος του όγκου των μεταφορτώσεων που έως σήμερα πραγματοποιούσε στην Αίγυπτο.
Επί της ουσίας πρόκειται για μια εντελώς νέα δραστηριότητα, καθώς τον Πειραιά θα προσεγγίζουν πλέον τα μεγαλύτερα πλοία της εταιρείας, χωρητικότητας 15.000 εμπορευματοκιβωτίων.
Πηγή: Καθημερινή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: