Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ασπίδα κατά του λαθρεμπορίου τα τελωνεία

Ο ρόλος των τελωνείων στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στις εργασίες της σύσκεψης της  Ομάδας Εργασίας των χερσαίων συνοριακών Τελωνείων της Κοινότητας, που αποτελείται  από εκπροσώπους 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος «Τελωνεία 2020».
Το ρόλο του οικοδεσπότη είχε το τελωνείο Κακαβιάς ως εκπρόσωπος των χερσαίων συνοριακών Τελωνείων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Διευθύντρια του Μαρία Καρανίκα να αναφέρεται στο σκοπό της Ομάδας. «Σκοπός της Ομάδας αυτής είναι η ενασχόληση της με θέματα που αφορούν τα εξωτερικά σύνορα της Κοινότητας.
Παρακολουθούνται οι αλλαγές της νομοθεσίας, λαμβάνονται αποφάσεις για κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, παρουσιάζεται η χαρτογράφηση των χερσαίων συνόρων σχετικά με τις διελεύσεις οχημάτων, εμπορευμάτων, σχετικά με το προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των συνοριακών τελωνείων, σε μια προσπάθεια  καταγραφής  και βελτίωσης των αδύναμων τελωνείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες που αφορούν την κατάσχεση ναρκωτικών, αναβολικών, παραποιημένων εμπορευμάτων, λαθραίου καπνού, πυρομαχικών, επικίνδυνων υλικών, ρευστού και κλεμμένων οχημάτων, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα προβλήματα που συνίστανται στην έλλειψη προσωπικού και τεχνολογικών μέσων
Ιδιαίτερη  αναφορά έκανε η κα. Καρανίκα στη συνεργασία των υπηρεσιών των συνόρων και ιδιαίτερα τόνισε τη συνεργασία του Τελωνείου με το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς. «Παρά τα διαφορετικά αντικείμενα των δύο υπηρεσιών των συνόρων,  έχουν ένα κοινό στόχο, την διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε.
Κλείνοντας την ομιλία της ζήτησε την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου τα Τελωνεία των Συνόρων να αποτελέσουν την ασπίδα, για την πάταξη του  λαθρεμπορίου και  την προστασία της κοινωνίας.
 Πηγή:inEPIRUS
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: