Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιατί έρχεται ξανά ο Κινέζος Πρωθυπουργός ?

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της νέας επένδυσης ύψους 230 εκατ. ευρώ από την Cosco στον Πειραιά φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φιλικό διακανονισμό που συνοδεύει την εν λόγω συμφωνία.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τόσο ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, όσο και ο Επίτροπος Ανταγωνισμού στους οποίους είχε φτάσει το θέμα μετά από πολιτικές παρεμβάσεις του προεδρεύοντος Μιλτιάδη Βαρβιτισιώτη, αποδεσμεύουν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση αφορά την κατασκευή του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ που διαχειρίζεται ήδη η Cosco. Η εξέλιξη αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό θέμα της επίσκεψης του Κινέζουν πρωθυπουργού στις 20 Ιουνίου στην Αθήνα και δεν συνδέεται με το διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στον οποίο επίσης συμμετέχει η Cosco (Μπα καλέ !!).

Παράγοντες της λιμενικής βιομηχανίας που παρακολουθούν τις εξελίξεις σημειώνουν με νόημα πως η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι Κινέζοι, ακόμη κι αν δεν επικρατήσουν στο διαγωνισμό, θα μπορούν να ανεβάσουν τη δυναμικότητα του Πειραιά και να συνεχίσουν προς το στόχο τους να αποτελέσει ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού τον
μεγαλύτερο στη Μεσόγειο εντός της επόμενης τριετίας.
Πηγή:Capital
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: