Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΖΤΕ και Cosco .

Εκτελωνισμοί Πειραιά ... Κουρτέσης Αλέξανδρος Υπογράφηκε σήμερα  Τετάρτη 19/03/14, παρουσία του πρωθυπουργού , η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και της Cosco, για τη χρήση του ΣΕΠ ως διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, την άνοιξη του 2013 και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της κινεζικής εταιρείας.
Τα προϊόντα της ZTE θα προωθούνται, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, σε 12 σημαντικές αγορές της νοτιανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα, σε Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.
Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα,  και θα γίνει βασική πύλη εισόδου και ένα διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας.
Το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου και η Ελλάδα ολοκληρώνει :
  • στρατηγικά σχέδια υποδομών και 
  • συνδυασμένων μεταφορών, που αναδεικνύουν συνέργειες, 
  • απελευθερώνουν επενδύσεις
  • ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, 
  • δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και 
  • βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μια μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή της. «Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης» , «περιλαμβάνουν
  • την κατασκευή κέντρου επισκευών και επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης και 
  • τη μετεξέλιξη αυτού του κέντρου σε γραμμή συναρμολόγησης.
Ποια είναι η ΖΤΕ
Αλέξανδρος ΚουρτέσηςΗ ZTE είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτυακών λύσεων.
Η κινεζική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1985 διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια του Hong Kong και Shenzen και διαθέτει ολοκληρωμένη λίστα προϊόντων που καλύπτουν κάθε κλάδο στις τηλεπικοινωνίες, μεταξύ αυτών ασύρματες, τερματικά και επαγγελματικές υπηρεσίες.
Ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων Γιώργος Αγγελής δήλωσε ότι σε πρώτη φάση η εταιρεία θα διανέμει τα προϊόντα από το λιμάνι του Πειραιά σε


  • 13 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην 
  • Κεντρο - ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, ενώ σε δεύτερη θα υπάρξει μετεξέλιξη αυτού του κέντρου σε γραμμής συναρμολόγησης και θα προστεθούν στον κατάλογο της διανομής άλλες επτά χώρες.
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία και είναι εντυπωσιακά είναι
πιο σύντομο να πάνε εμπορεύματα για παράδειγμα από την Κίνα στη Μόσχα, μέσω Πειραιά παρά κατευθείαν.
Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά
Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ)  είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και είναι μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της COSCO Pacific Limited, η οποία κατέχει την 5η θέση παγκοσμίως σε εταιρείες διαχείρισης εμπορευματικών σταθμών στο κόσμο.

Το Blogg έχει δημοσιεύσει σχετικά δημοσιεύματα
Επίσης :

Πηγή: Αποσπάσματα δημοσιευμάτων από διαδίκτυο
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: