Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ε' τελωνείο Πειραιά - Λαθρεμπόριο τσιγάρων – Νέο φορτίο από Κίνα και Φιλιππίνες

Νέο φορτίο με παράνομα τσιγάρα εντόπισαν και κατάσχεσαν στις 15/01/2014 οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406,14 ευρώ. 
Τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Kίνα και τη Μανίλα με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, κουβέρτες και  μεταλλικές καρέκλες κήπου.
Αριθμοί που ζαλίζουν
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 412 χαρτοκιβώτια ήτοι 4.120.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Marlboro, τα οποία είναι απομίμηση της γνωστής μάρκας, το δε δεύτερο 1.048 χαρτοκιβώτια ήτοι 10.480.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Marble.
Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.
Μόνιμος βραχνάς το λαθρεμπόριο
Όπως φαίνεται σε μόνιμο βραχνά τείνει να παγιωθεί το ζήτημα της πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών και της συνεπαγόμενης απώλειας φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση. Πολλοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ύστερα κι από την πρόσφατη απόφαση επιβολής πρόσθετου φόρου 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων και καπνού, το φαινόμενο θα διογκωθεί λόγω του υψηλού κινήτρου που υπάρχει για τους λαθρεμπόρους.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο όχι μόνο για συνέχιση μιας ατελέσφορης πολιτικής φορολογικής αφαίμαξης, αλλά κρίνουν το μέτρο και ενδεικτικό μιας αμηχανίας στο κυβερνητικό επιτελείο όσον αφορά στους στόχους που τοποθετούνται.
Πηγή:BankWars
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: