Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνικά Τελωνεία , Τελευταία Νέα : Λύνονται σιγά σιγά τα προβλήματα

Ξεκίνησε χτες 03/12/2013 αργά το απόγευμα η παραγωγική λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα Τελωνεία . Τα προβλήματα πάρα πολλά , αλλά είναι από αυτά που Ευτυχώς λύνονται .

Από σήμερα το πρωί και παρά το "Χάος" που επικρατεί από τις πιο πάνω δυσκολίες, το νέο περιβάλλον ,από τις 3 ημέρες που έμεινε κλειστό το τελωνείο,   άρχισε σιγά σιγά να λειτουργεί με τις προσπάθειες όλων των Τελωνειακών  και εκτελωνιστών και να επιλύονται ένα ένα τα προβλήματα .

Ελπίζουμε να λυθούν όλα σύντομα και να αποκατασταθεί η ομαλότητα των συναλλαγών.

Η Γενική γραμματεία πληροφοριακών Συστημάτων μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση!! 


  • Σας ενημερώνουμε ότι το υποσύστημα του Ταμείου δεν είναι διαθέσιμο μέχρι νεωτέρας.
  • Η είσπραξη των ποσών θα γίνεται με παρακαταθήκη.
  • Για το υποσύστημα της Διαμετακόμισης θα ισχύσει εφεδρική ( χειρόγραφη ) διαδικασία με τη χρήση της δέσμης ΕΔΕ-5 του ΕΔΕ και την επίθεση της Ειδικής Σφραγίδας μέχρι νεωτέρας. 
  • Για το υποσύστημα των Δηλωτικών αφού γίνει η ηλεκτρονική υποβολή και ληφθεί MRN, εκτυπώνεται το Δηλωτικό από τον συναλλασσόμενο (περιβάλλον itrader) και προσκομίζεται στο γραφείο δηλωτικών το οποίο εφαρμόζει στη συνέχεια χειρόγραφη διαδικασία.
  • Για τα παραστατικά εισαγωγής που ακολουθούν το Δηλωτικό, στη θέση 40 να αναγραφεί στο 1ο πεδίο Ζ , στο 2ο πεδίο ΖΖΖ, και στην επόμενη γραμμή το MRN του Δηλωτικού και ο αριθμός είδους (στίχος).
  • Περιορισμένη διαθεσιμότητα μέχρι 05-12-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μμ  στο EMCS ( υποσύστημα ΕΦΚ ) στην υποβολή ΕΔΕ με προορισμό 6 ( εξαγωγή ).

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: