Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Νέα κινέζικη "απόβαση" στον Πειραιά ,ZTE Corporation "中兴通讯股份有限公司" ,

Άλλος ένας «δράκος» της κινέζικης οικονομίας αποφάσισε να επιλέξει τον Πειραιά σαν τον κόμβο εισόδου του στην Ευρώπη.
Σήμερα ο πρόεδρος της εταιρίας ZTE Corporation, Hou Weigui, καθώς και η διευθυντική ομάδα της θα επισκεφθούν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με σκοπό την επιβεβαίωση συμφωνίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά το διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο στρατηγικός χαρακτήρας της επένδυσης είναι ανάλογος της επένδυσης της εταιρίας HP, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως.
Διαθέτει δε πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες, ενώ παράλληλα κερδίζει συνεχώς μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.
Η συμφωνία που θα ζητήσει από την ελληνική πλευρά στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα Maintenance Repair and Return Center,(κέντρο επισκευής και συντήρησης ) το οποίο αρχικά θα καλύψει την σειρά των προϊόντων και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με προοπτική να καλύψει σταδιακά όλες τις γραμμές προϊόντων της ΖΤΕ και γεωγραφικά όλη την Ευρώπη.
Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης προβλέπει ότι η πρώτη φάση της επένδυσης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2014. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωσή της.
Ο λόγος που η ΖΤΕ επέλεξε τον Πειραιά για να ξεδιπλώσει τα επιχειρηματικά της σχέδια έχει να κάνει με το γεγονός ότι σταθερά στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της χώρας. Αυτό σύμφωνα με κινεζικές διπλωματικές πηγές διαμορφώνει προϋποθέσεις που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα και ειδικά τον Πειραιά κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης (hub) της Ευρώπης αναφορικά με τη διακίνηση και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της. Το διευθυντικό επιτελείο της ΖΤΕ πρόκειται να παραδώσει στον κ. Σαμαρά το συνοπτικό επιχειρησιακό σχέδιο των δύο επενδύσεων που θέλει να αναπτύξει στην Ελλάδα.
Πηγή: Capital
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: