Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παράδεισος λαθρεμπόρων η Ελλάδα

Εκτελωνισμοί Πειραιά- Κουρτέσης Αλέξανδρος
 Το 1.000.000 λαθραία τσιγάρα που κατάσχεσε χθες ο ΣΔΟΕ στο λιμάνι του Πειραιά σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε’ Τελωνείου Πειραιά και λιμενικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, αποκαλύπτουν το μέγεθος της «τρύπας» που υπάρχει στη χώρα μας για την εισαγωγή λαθραίων προϊόντων, καθιστώντας την έτσι, παγκόσμια, έναν παράδεισο λαθρεμπόρων.
Ξέφραγο αμπέλι είναι η Ελλάδα για παράνομους διακινητές όπλων, ναρκωτικών, αλκοόλ, τσιγάρων και προϊόντων «μαϊμού»
Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες στις 23/10/2013 μετά τον εντοπισμό δύο υπόπτων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, τα οποία αφίχθησαν την 23η & 26η Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 999.000 πακέτα (19.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας ROYAL BLUE. Ως  νόμιμο φορτίο είχε δηλωθεί ότι περιείχαν πλαστικά είδη.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.346.915,44  ευρώ. Ύστερα από έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι εμφανίζονταν ως παραλήπτες, ανύπαρκτες εταιρίες στις περιοχές  Φαλήρου και Αμαρουσίου.
Αλέξανδρος Κουρτέσης - Εκτελωνισμοί ΠειραιάΌπως υποστηρίζει η Γ” Υποδιεύθυνση του ΣΔΟΕ προς τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλα, «η παράνομη εισαγωγή όπλων, ναρκωτικών, προϊόντων καπνού κλπ. θα εξαλειφθεί ή τουλάχιστον θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, με την τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου Χ-Ray στα τελωνεία εισαγωγής εμπορευματοκιβωτίων».
Πηγή: newsbomb,Sophokleus
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: