Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κομπίνα-«μαμούθ» στο λιμάνι της Λεμεσού


Την ώρα που βαδίζουμε ολοταχώς για την ηλεκτρονική Διακυβέρνηση των Τελωνείων της Ε.Ε  
 Η Αστυνομία συνέλαβε 44χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας, ο οποίος, αντί έπιπλα, όπως είχε δηλώσει, φέρεται να εισήγαγε τη Δευτέρα, από το λιμάνι Λεμεσού, 6000 κιλά καπνού

Στη σύλληψη του 44χρονου επιχειρηματία, που όπως αποκάλυψε χθες η «Σ» φέρεται να έστησε την κομπίνα-«μαμούθ»  στο λιμάνι Λεμεσού, προχώρησε χθες η Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος παρουσιάζεται ως διευθυντής, γραμματέας και κύριος μέτοχος εταιρείας, την οποία ενέγραψε πολύ πρόσφατα στο μητρώο εταιρειών του Αρχιτελωνείου.
 Ο 44χρονος δήλωσε στο Τελωνείο ότι θα εισήγαγε ποσότητα επίπλων σε εμπορευματοκιβώτιο πλοίου από το εξωτερικό.
Ωστόσο, το Τελωνείο Λεμεσού έγινε δέκτης πληροφοριών ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη σε ψευδή δήλωση και ότι η όλη ιστορία επρόκειτο για κομπίνα.
Οι Αρχές διέταξαν την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας.
Τη Δευτέρα, λειτουργοί του Τελωνείου έσπευσαν να ελέγξουν το εμπορευματοκιβώτιο που είχε, ήδη, ξεφορτωθεί στο λιμάνι Λεμεσού.
Όταν το άνοιξαν, διαπίστωσαν ότι -αντί για έπιπλα- αυτό περιείχε 6000 κιλά καπνού για ναργιλέ.
Η έρευνα του Τελωνείου καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας δήλωσε, ψευδώς, εισαγωγή επίπλων για να πληρώσει πολύ χαμηλότερους δασμούς στο κράτος απ’ ό,τι θα πλήρωνε αν δήλωνε καπνό. Εκτιμάται ότι από την κομπίνα του επιχειρηματία το κράτος απώλεσε χρηματικό ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ περίπου.
Πηγή: Σιγμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: