Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει τα ρέστα της

http://custom-brokers.blogspot.com
Πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση του λιμανιού του Πειραιά» είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος, σημειώνοντας ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να μεγαλώσει μαζί με την ανάπτυξη του λιμανιού, αφού πλέον δημιουργείται ευκαιρία δραστηριοποίησής της στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος παρατήρησε ότι από την εποχή του Μάρκο Πόλο και του Μεγαλέξανδρου οι αγορές αναζητούν ταχύτερες διαδρομές για τα προϊόντα τους και πρόσθεσε ότι η πρόταση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ - COSCO επιταχύνει τη μεταφορά των εμπορευμάτων κατά 10 ημέρες σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα! Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει η εταιρεία να «πιάσει» τα υψηλά στάνταρτ που θέτουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. «Αν πάει καλά, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες» είπε.
Κοντέινερ «πόρτα - πόρτα»
Επίσης, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας καθημερινής εμπορευματικής υπηρεσίας μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η οποία θα μεταφέρει εμπορεύματα είτε πόρτα - πόρτα είτε απευθείας στον τερματικό σταθμό σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στέλνουν ένα κοντέινερ με 250 ευρώ ή να το παραδίδουν πόρτα - πόρτα με 350 ευρώ, τιμές ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με ό,τι ισχύει στην αγορά.
Στόχος είναι αυτή η υπηρεσία να επεκταθεί και στις όμορες χώρες με τρένα προς Σόφια, Βουκουρέστι, Σκόπια και Βελιγράδι και να αποτελέσει τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα, μια ανασκόπηση της πορείας της COSCO στον Πειραιά έκανε ο εμπορικός διευθυντής της PCT κ. Τάσος Βαμβακίδης. «Με μεθοδικότητα πετύχαμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τόσο μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών όσο και εμπορικών εταιρειών» είπε και υπογράμμισε τόσο την ευνοϊκή θέση του Πειραιά όσο και τη δυνατότητα που έχει να «σερβίρει» εμπορεύματα από και προς την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Βαμβακίδης στάθηκε στη σιγουριά που αποπνέει η παρουσία μιας παγκόσμιας ναυτιλιακής δύναμης όπως η COSCO και τόνισε ότι η PCT προχωρεί σε νέες επενδύσεις, πέραν όσων προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένος, προκειμένου να σταθεί στον ανταγωνισμό της περιοχής.
Τουρκικό bras de fer
http://ektelonistis.blogspot.com/p/blog-page.html
Μας την χώνονται και οι Τούρκοι
Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Logistics της Τουρκίας (UTIKAD), κ. Τουρκούτ Ερκεσκίν, ο οποίος παρουσίασε έξι μεγάλα σχέδια συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας, με στόχο να καταστεί η χώρα κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου. Μάλιστα, ορισμένα είναι χρηματοδοτούμενα από μη κρατικούς φορείς, όπως τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια. Σημειωτέον ότι η γειτονική χώρα έχει ορίσει ως στόχο να είναι δέκατη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη το 2023, έτος που συμπίπτει με την εκατονταετηρίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Παράλληλα, οι φορείς των logistics της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν κοινή διακήρυξη, με την οποία ζητούν από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ ενιαία αγορά διαμεταφορών, εναρμονισμό νομοθεσίας, απλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών, ολοκλήρωση έργων υποδομής, χρήση «πράσινων» εναλλακτικών, διεθνή συνεργασία κ.ο.κ.

Διαγωνισμός
Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα «τρέξει» και ο διαγωνισμός για τη Rosco, την εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού. Εκτός από τους Κινέζους ενδιαφέρον για την είσοδό τους στον ελληνικό σιδηρόδρομο έχουν δείξει και οι Γάλλοι.
Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Frederic Cuvillier κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα είχε επιβεβαιώσει ότι οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Alstom στον διαγωνισμό για τη Rosco, ενώ ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εκφράσει και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.
Ωστόσο τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν εκφράσει ένα καταρχήν ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί με την Cosco και την HP κυρίως σε επίπεδο τήρησης χρόνων και κόστους.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ήδη έτοιμη να κάνει τις πρώτες μεταφορές, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς αμέσως μόλις λήξουν τα προηγούμενα συμβόλαια της HP για μεταφορές μέσω Αμβούργου και Ρότερνταμ.

Πηγή: Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: