Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Λιμενική στρατηγική ???

Ποια είναι η Λιμενική πολιτική της Κυβέρνησης ? Ακόμα δεν το έχει αποφασίσει ή μάλλον δεν έχει ακόμα βγει προς τα έξω . Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λιμάνια θα πουληθούν , θα τα πάρουν Ρώσοι ή Κινέζοι   . Εμείς φανήκαμε λίγοι και ανήμποροι .............Το Euro2day δημοσίευσε σήμερα το πιο κάτω ενδιαφέρον άρθρο.
"Μια δύσκολη εξίσωση, η οποία εξαρτάται και από το διεθνές ενδιαφέρον, καλείται να λύσει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Πρέπει να παρουσιάσει στην κυβέρνηση την τελική πρόταση για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, με προτεραιότητα τα λιμάνια της Αθήνας (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και στη συνέχεια τα 10 λιμάνια τα οποία βρίσκονται υπό τη διαχείριση κρατικών ανωνύμων εταιρειών, αλλά και τις μαρίνες.
«Υποτίθεται πως οι οικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, η Morgan Stanley και η Τράπεζα Πειραιώς, έχουν οργώσει τη διεθνή αγορά ώστε να ζυγίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών», λένε στο λιμάνι.
Παρά τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα περί ζωηρού ενδιαφέροντος (π.χ. Cosco, Ρώσων) για την εξαγορά του ΟΛΠ, μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση δεν έχουν αποφασίσει αν το λιμάνι του Πειραιά θα παραχωρηθεί μέσω πώλησης μετοχών του ΟΛΠ ή μέσω συμβάσεων παραχώρησης."
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: