Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έκλεισαν το λιμάνι τα φορτηγά !!

 Με αφορμή την έναρξη της απαγόρευσης εξόδου των υπέρβαρων containers από το λιμάνι του Πειραιά .Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτ/των Τελωνείων & Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά έκλεισε την είσοδο του  εμπορικού Λιμανιού στο Ικόνιο  και απαγόρευσε την  στα μέλη του την φορτοεκφόρτωση Containers .
Ο σύλλογος ενημέρωσε   το επιμελητήριο Πειραιά , και βρίσκετε σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΣΕΠ για να μπορέσουν να βρουν την χρυσή τομή στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί .
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτ/των αντιδρά: μεταξύ άλλων
στο μέτρο ζύγισης όλων των Containers και την είσπραξη αντιτίμου  12,00 euro, είτε είναι υπέρβαρα είτε όχι.
Στον τρόπο ερμηνείας της υπάρχουσας νομοθεσίας (ν.3446) η οποία προβλέπει μικρό διοικητικό πρόστιμο για τα υπέρβαρα Container. Και βέβαια δεν προβλέπει καμία συνυπευθυνότητα του φορτωτή ούτε στο διοικητικό πρόστιμο ούτε στην ποινική ευθύνη. 


Τελευταία νυχτερινή εξέλιξη : Κλείστηκε ραντεβού με την διοίκηση της ΣΕΠ Α.Ε για αύριο ( 15/01/13) το μεσημέρι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων .
Αύριο το πρωί ( 15/01/13) τα μέλη του συλλόγου θα εξετάσουν και την άρση του αποκλεισμού του λιμανιού για τα εμπορεύματα που προορίζονται για εξαγωγή.  




Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: