Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κινητά από την Τουρκία στο Επίκεντρο της φοροδιαφυγής !!

Τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν ,και ίσως άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.



Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ, μπαίνουν από την Τουρκία  στην Ελλάδα 3.000 φορτία τον μήνα με κινητά τηλέφωνα από κομμάτια συναρμολογούμενα αξίας 5 δισ. ευρώ και η αξία του ΦΠΑ που χάνεται εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ τον μήνα
Πώς γίνεται η απάτη
Η απάτη πραγματοποιείται ως εξής:
  1. Ο προορισμός των φορτίων είναι χώρες της Ευρώπης και ως εκ τούτου υπάρχει αναστολή καταβολής του ΦΠΑ.
  2. Τα εμπορεύματα δεν πάνε ποτέ στις χώρες προορισμού αλλά πωλούνται σε εμπόρους και σε παζάρια χωρίς τιμολόγια.
  3. Από το τελωνείο Πειραιά εξάγονται φορτία (κοντέινερ) με προορισμό Αλβανία - Βουλγαρία - Ρουμανία - Σκόπια κ.α.
  4. Η Cosco φωτογραφίζει τα κοντέινερ με τον μοναδικό αριθμό που έχουν κατά την εξαγωγή και την  εισαγωγή.(εδώ κρύβετε το μυστικό της αποκάλυψης της απάτης ,και εδώ γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων )
Η πληροφόρηση είναι η εξής:
  1. Τα κοντέινερ βγαίνουν για τους παραπάνω προορισμούς ώρα 10 το πρωί και ξαναμπαίνουν στις 5 το απόγευμα. Εκκρεμεί έλεγχος για το θέμα από τον Ιούνιο.(Δηλαδή φεύγουν για Αλβανία στις 10 το πρωί και επιστρέφουν στις 5 το Απόγευμα ?????)
  2. Όλα τα εμπορεύματα εκφορτώνονται στον Ασπρόπυργο και πωλούνται σε εμπόρους και σε αθίγγανους χωρίς τιμολόγια.
Προτάσεις

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών: 
  • Να συνεχιστεί και να ενταθεί το άνοιγμα των λογαριασμών για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Προς τούτο απαιτείται η κατάλληλη στελέχωση του ΣΔΟΕ με προσωπικό.
  • Ήδη ως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 230 υποθέσεις με πρόστιμα και φόρους πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
  • Επίσης στην ΠΔ Αττικής λόγω της έλλειψης προσωπικού εκκρεμούν 119 υποθέσεις για να συνταχθούν οι αντίστοιχες εκθέσεις ελέγχου.
Δήμευση κινητών - ακινήτων - χρημάτων: 
  • Στις περιπτώσεις ανοίγματος λογαριασμών κατά τις οποίες διαπιστώνονται διαφορές χρημάτων που δεν καλύπτονται από τα φορολογηθέντα εισοδήματα να δεσμεύονται - φρονώ να δημεύονται - κινητά, ακίνητα και χρήματα.
  • Αυτό θα σηματοδοτήσει κοινωνική δικαιοσύνη διότι, αν ως κράτος αρκούμαστε στην καταβολή του 50%, τότε νομιμοποιούμε (ξεπλένουμε) το υπόλοιπο 50%.
Παροχή στοιχείων από τράπεζες: 
  • Αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή αρχείων στα οποία αρχικά να αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1.1.2000 ως και σήμερα, ατομικά ή κοινά, πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός  όψεως), για τους οποίους πρέπει να συντρέχουν,  οι κάτωθι προϋποθέσεις:
α) Κίνηση ενός τουλάχιστον λογαριασμού του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ.
β) Αποστολή τουλάχιστον μία φορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, μέσω πάσης φύσεως εντολών, εμβασμάτων, καναλιών ηλεκτρονικού χρήματος ή/και εταιρειών παροχής διαμεσολάβησης, με αξία συναλλαγής μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.
  • Αυτονόητο είναι ότι για τα φυσικά πρόσωπα που συντρέχουν οι ως  άνω προϋποθέσεις θα καταγραφούν στα υπόψη αρχεία οι κινήσεις όλων των λογαριασμών τους από 1.1.2000 ως και σήμερα.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζει από το 2000 και μετά το χρήμα που πήγε στο εξωτερικό. Το κλειδί είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και η φορολόγησή του με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Έλεγχος στις offshore εταιρείες: Μέσω της ΓΓΠΣ διαπιστώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα 18.300 offshore εταιρείεςΈλεγχος δεν έχει γίνει καθόλου ως σήμερα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι: Μία offshore στη Χαλκιδική οφείλει 29 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμους φόρους.
Πηγή: Απόσπασμα απο το Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: