Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κινεζο-ισραηλινή συνεργασία στις μεταφορές

Eilat Port Israel 
 Είδαν κι απόειδαν με την Ελλάδα και στράφηκαν στο Ισραήλ. Ο λόγος για την ιστορικής σημασίας συμφωνία, που σύναψε στις αρχές του μήνα το Ισραήλ με τη Κίνα, για να αναπτύξουν από κοινού, τη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Ashbob και Haifa με το Eilat.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικά σιδηροδρομικό κανάλι, η στρατηγική σημασία του οποίου και για τις συνδυασμένες μεταφορές, μέλλεται να αναδειχθεί, στην περίπτωση που υπάρξει γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.
Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ευέλικτο σχήμα συμφωνίας ώστε να αποφευχθούν νομικής και γραφειοκρατικής φύσεως προβλήματα που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν το όλο project η υλοποίηση του οποίου, προβλέπεται σε σφιχτά χρονικά περιθώρια.
Το αποτελεσματικό της δράσης για την υλοποίηση του εν λόγω project, στα σφιχτά όπως προαναφέρθηκε χρονικά περιθώρια, φαίνεται ότι έχει εγγυηθεί η κινεζική πλευρά, η συνέπεια της οποίας έχει καταδειχθεί σε μια σειρά επενδυτικών δραστηριοτήτων ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων και αυτή στον Πειραιά, από την κινεζικών συμφερόντων εταιρεία Cosco, η οποία ως γνωστόν μέσω της PCT υλοποίησε και υλοποιεί αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα στον λιμενικό τομέα ευθύνης της.

Πηγή: TheSeaNation
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709