Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΟΛΠ: Εργα 80 εκατ. ευρώ για αναμόρφωση του λιμανιού

Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναμορφώνει όλη την περιοχή και καθιστά τον ΟΛΠ  την κύρια Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας ξεκινά με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) Α.Ε. για την Ανάπτυξη και Λειτουργία της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η οποία έχει γίνει πρόσφατα στη χώρα μας από Επιχείρηση, σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αμέσως μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΛΠ Α.Ε.
Το μνημόνιο αφορά το έργο "Πολιτιστική Ακτή Πειραιά", το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε. σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού αναπτύσσει στην Ηετιώνια Ακτή του Κεντρικού Λιμανιού. Ποτέ στην ιστορία του Πειραιά και του ΟΛΠ δεν εκτελούνται τόσα πολλά και σύνθετα έργα ταυτοχρόνως, συνολικού μάλιστα προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια του ΟΛΠ Α.Ε., το πρόγραμμα Jessica (  ακρωνύμιο της πρωτοβουλίας Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas -Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές) , το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕΠ, τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709