Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πενιχρά τα έσοδα του κράτους από τα Τελωνεία

Παρουσίασαν μικρή αύξηση 3,4% το 2011 σε σύγκριση με το 2010

Μικρή αύξηση 3,4% παρουσίασαν τα έσοδα από τελωνεία το 2011 σε σύγκριση με το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παντ. Οικονόμου σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, σχετικά με την λαθρεμπορία καυσίμων.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, παρά την αυξανόμενη ύφεση, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 είναι αυξημένα κατά 9,5%. Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε οτι θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα και ότι ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος καθώς «ζητά και ψάχνει να κάνει πολύ περισσότερα».
Ακόμη, ο κ. Οικονόμου τόνισε, ότι εξελίσσονται πολλές δράσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής υποδομής των τελωνείων. Ειδικά για το λαθρεμπόριο καυσίμων αναφέρθηκε στα βύσματα που θα τοποθετηθούν στα φορτηγά και στα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο. Αναφέρθηκε επίσης, στις κινήσεις που έχουν γίνει για την αναδιοργάνωση των τελωνείων και για την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων.
Ειδικότερα για τα πρόστιμα του ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε την πρότασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να καλέσει σε ακρόαση την Ομοσπονδία των βενζινοπωλών για να εκθέσουν το πρόβλημα ώστε να αντιμετωπιστεί.
Εξάλλου, για το σύστημα εισροών εκροών δήλωσε ότι εντός του 2012 θα έχει επεκταθεί η λειτουργία του στο σύνολο των πρατηρίων.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι τον παρελθόντα χρόνο, έχουν φύγει από την υπηρεσία τους τετρακόσιοι τελωνειακοί, απαντώντας στην ερώτηση περί της εξυγίανσης υπηρεσίας.
Πηγή: Το Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709