Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ακτινογραφίες στα βυτιοφόρα θα βγάζουν τα τελωνεία

«Σε μια περίοδο που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά και η χώρα παλεύει για την επιβίωσή της, η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων και του οικονομικού εγκλήματος, είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη», είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Η απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπολογίζεται σε ένα δισ. ετησίως, παραδέχθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος στη σχετική επισήμανση του κ.Καρατζαφέρη, που σημείωνε ότι εάν αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα δεν θα αναγκαζόταν η χώρα να καταφεύγει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η σημερινή επίδοση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο τομέα δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική, αν και έχουν γίνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ.Παπαδήμο. Για να βελτιωθεί η απόδοση του κρατικού μηχανισμού, ο κ.Παπαδήμος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί: 
  • τοποθέτηση συστημάτων με ακτίνες Χ, σε έξι σταθερά σημεία, για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων στα τελωνεία
  • επέκταση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια
  • ενίσχυση του ΣΔΟΕ
«Στρατός επίορκων αξιωματικών και τελωνειακών»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελέγξει κάποια απαλλακτικά βουλεύματα, και να δει τι ποσά πληρώθηκαν σε ΦΠΑ κατά τη μεταφορά καυσίμων στον πρόσφατο πόλεμο στη Λιβύη. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τους κακούς», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για «καλά οργανωμένο στρατό από επίορκους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος και τελωνειακούς».
«Η προστασία της νομιμότητας και η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι σε συνεργασία με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τα μέτρα θα αποδώσουν. Σε μια περίοδο που η χώρα παλεύει σκληρά, η συστηματική καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και του οικονομικού εγκλήματος είναι η στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες της που δοκιμάζονται», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Πηγή:
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel:6977636709