Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΠ: Προβλήτα Ι μέσω Θριασίου

Σε μια μάλλον βαρετή για τους συμμετέχοντες βουλευτές συνεδρίαση της επιτροπής δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, έπεσε μια μικρή… βόμβα.!!
Ο Πειραιώτης βουλευτής της Ν.Δ., κ. Τραγάκης, ρώτησε τον ελεγχόμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Πετρόπουλο πότε θα παραδοθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του ΟΛΠ (λιμένας Ικονίου) με το Θριάσιο Πεδίο. Ο Κος Πετρόπουλος
διευκρίνισε ότι η λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης αποτελεί προϋπόθεση για νέο διαγωνισμό παραχώρησης εκμετάλλευσης αυτήν τη φορά της Προβλήτας Ι του ΟΛΠ.
Προφανώς, ο κ. Τραγάκης έχει αντιληφθεί το αυτονόητο , ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν προβλέπει πώληση μετοχών του ΟΛΠ, αλλά παραχώρηση εκμετάλλευσης υποδομών και τιτλοποιήσεις μελλοντικών εσόδων.
Η παραχώρηση όμως εκμετάλλευσης και της μοναδικής προβλήτας που δουλεύει ο ίδιος ο ΟΛΠ συνιστά, όπως και να είναι, είδηση.
Για την Ιστορία, ο κ. Πετρόπουλoς απάντησε πως η σιδηροδρομική διασύνδεση του ΟΛΠ με το Θριάσιο θα έχει παραδοθεί εντός του Ιουνίου - Ιουλίου της φετινής χρονιάς.
Οπότε, ο διαγωνισμός μπορεί να προκηρυχθεί μετά. Όπως και ο νέος διαγωνισμός για το Θριάσιο.
Πηγή:euro2day
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel:6977636709