Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στο Δημόσιο το 51% ΟΛΠ και ΟΛΘ

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, υποστηρίζοντας ότι το Δημόσιο θα κρατήσει το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των δύο εταιρειών, επιχείρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.
Όπως τόνισε, «η διατήρηση του 51% από το Δημόσιο αποτελεί ρητή αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο» και προσέθεσε: «Σε όλα τα λιμάνια θα πρέπει την πλειοψηφία να έχουν το Δημόσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο έχει παραχωρηθεί προς πώληση το 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ, δεν έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις, και ειδικότερα όσον αφορά στη δεύτερη φάση που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο προβλέπει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα δύο μεγάλα λιμάνια.
Η αποκρατικοποίηση των δύο Οργανισμών συνδέεται και με τη δημιουργία Αττικού Λιμενικού Συστήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει και τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής -εκείνων του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email: kourtesisa@hotmail.com
Tel: 6977636709