Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΟΛΠ: Παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έκταση 3.300 τ.μ.

- Δύο αποφάσεις κοινωνικής ευθύνης 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. μετά από εισήγηση του Προέδρου του Γιώργου Ανωμερίτη προχώρησε στη λήψη δύο σημαντικών αποφάσεων στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας για την περιοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
1.Παραχώρηση στο Δήμο έκτασης 3.300 τ.μ. ,η οποία βρίσκεται στο χώρο του πρώην εργοστασίου κατασκευής υάλου (γυαλάδικο) και περικλείεται από τις οδούς Ακτή Ιωνίας,Δωδεκανήσου και την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο χώρος παραχωρήθηκε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παροδίων δημοτών του Δήμου και για δημιουργία χώρων πρασίνου ώστε η περιοχή να αποκτήσει ένα ακόμα χώρο πρασίνου και αναψυχής.
2. Αποχαρακτήρισε από χώρο Ελευθέρου Τελωνειακού Ελέγχου,τμήμα της χερσαίας λιμενικής Ζώνης στην περιοχή του Γ1 car-Terminal,που βρίσκεται δίπλα στον Μώλο Δραπετσώνας,προκειμένου τα φορτηγά εμπορευματικά αυτοκίνητα, τα οποία κατευθύνονται προς τον χώρο ελλιμενισμού Ro-Ro εσωτερικού,να μη διέρχονται από το άκρο έστω της πόλης,αλλά από ειδικό παράλιο δρόμο δυτικά της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και εντός ζώνης λιμένα.
Ήδη η Τεχνική υπηρεσία του ΟΛΠ Α.Ε. κατασκευάζει το νέο οδικό τμήμα,ώστε εντός των προσεχών εβδομάδων να παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Με την κατασκευή και λειτουργία της Λ. Ανδρέα Παπανδρέου από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον ΟΛΠ Α.Ε. και με την χάραξη του νέου επιλιμένιου δρόμου από τον ΟΛΠ κανένα πλέον φορτηγό αυτοκίνητο προς το λιμάνι δεν διέρχεται μέσω της πόλης.
Πηγή: MariNews 
Αναδημοσίευση Σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com  Επιτέλους μετά από χρόνια το όνειρο των κατοίκων της περιοχής αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά (Ίδωμεν) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: