Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ημέρες 2008 ξεκινούν για τα λιμάνια !!!

«Μητέρα των μαχών» ανακήρυξαν αυτή τη φάση των κινητοποιήσεων οι συνδικαλιστές των λιμανιών, οι οποίοι αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει ΟΛΠ και ΟΛΘ και να απολέσει το πλειοψηφικό πακέτο.
Σε συνέντευξη τύπου η ΟΜΥΛΕ επεσήμανε ότι: «Θεωρούμε ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών». Οι υπάλληλοι των Λιμένων Ελλάδος υπογράμμισαν:
«Βρισκόμαστε απέναντι συνολικά στη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική όπως εκφράζεται από την Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, η οποία ισοπεδώνει τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά».
Καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης γιατί άλλα υποστήριζε όταν ήταν αντιπολίτευση και άλλα πράττει τώρα ενώ επεσήμαναν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα και το Δημόσιο δεν μπορεί να απολέσει το 51% στους Οργανισμούς.
Επίσης, τόνισαν ότι οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΛΠ-ΣΕΠ (Cosco) έγιναν σε βάρος των συμφερόντων του Οργανισμού.
Σχόλιο :Σε βάρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά θα αποβεί τελικά κάθε προσπάθεια αγώνα με στόχο το κλείσιμο του λιμανιού του Ικονίου. Τώρα υπάρχει και η Cosco , και το ξέρουν , και γιαυτό ανησυχούν για την έκβαση του.
Πηγή: MariNews
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: