Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνη στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία Αρχείου
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα σε κοντέινερ στο λιμάνι της πόλης


Πριν από λίγο 
Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Αττικής.
Επίσης συνελήφθησαν εννέα άτομα από την Αργεντινή, την Αλβανία και την Ελλάδα. Αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα δυο μηνών και την αξιοποίηση πληροφοριών ανακάλυψαν τα ναρκωτικά μέσα σε κοντέϊνερ το οποίο προέρχονταν από την Παραγουάη και περιείχε ξυλεία δαπέδου.
Όταν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ εξέτασαν το εσωτερικό διαπίστωσαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις παλέτες 280 πακέτα που περιείχαν 292 κιλά κοκαϊνης. Το κοντέϊνερ, σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε ως προορισμό μια, ανύπαρκτη όπως διαπιστώθηκε, εταιρεία στη Βουλγαρία.
Οι δράστες σκόπευαν να πάρουν το φορτίο και να το μεταφέρουν προς την Βουλγαρία ωστόσο καθ΄ οδόν, προτού περάσουν τα σύνορα, θα έπαιρναν τα ναρκωτικά και θα τα διακινούσαν στην ελληνική αγορά.
Η έρευνα συνεχίζεται καθώς δεν αποκλείεται με τον ίδιο τρόπο να είχαν μεταφέρει και στο παρελθόν ναρκωτικά από την Νότια Αμερική στη χώρα μας.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν σε λίγη ώρα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Το Βήμα
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. Http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: