Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΒΗΜΑ : Το κράτος χάνει, κάποιοι κερδίζουν

Ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει εντολές εδώ και πολύ καιρό να ελέγχονται με φυσικό και καθολικό έλεγχο εμπορεύματα που προκαλούν αμφιβολίες και ερωτηματικά ως προς την καταγωγή τους την ποσότητα την αξία που δηλώθηκε αλλά και αν είναι Original ή μαϊμού (προπαντός τα τελευταία). Σ' εμάς τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τα μέτρα είναι γνωστά και έχουμε υποστεί και τις "συνέπειες τους" αρκετό καιρό τώρα. Έχω δε δημοσιεύσει σε ανύποπτο χρόνο και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.(Εδώ)

Βήμα Κυριακής 17/04/2011 : Απόσπασμα από το δημοσίευμα του Βήματος.

Φωτογραφία απο το Βήμα
Στα τελωνεία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, έχουν σταματήσει να κάνουν πραγματικούς ελέγχους. Αρκούνται σε μια απλή εξέταση των εγγράφων και των πιστοποιητικών που συνοδεύουν τα εκτελωνιζόμενα είδη. Τα χαρτιά όμως σπανίως εμφανίζουν παρατυπίες. Το κράτος χάνει πρόστιμα, αλλά οι λογαριασμοί των τελωνειακών φουσκώνουν. Όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά τον τελευταίο έλεγχο διαπίστωσαν ότι χάθηκαν έγγραφα από νταλίκες, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τελωνείου ούτε νοιάστηκαν να αιτιολογήσουν την απώλεια. **Αλλά και στην ερώτηση πώς δικαιολογείται ένας διευθυντής τελωνείου να έχει καταθέσει στον λογαριασμό του στη διάρκεια ενός έτους 2 εκατ. ευρώ, τους απάντησαν ότι αυτές είναι οι απολαβές για τη συγκεκριμένη θέση.
Εδώ κύριε Υπουργέ έχω μία ένσταση και μάλιστα σοβαρή. Είτε ό καταγγέλλων δεν γνωρίζει ή έχει λάθος πληροφορίες  και εξηγούμαι : Εδώ και χρόνια ή ΕΕ έχει επιβάλει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το σύστημα Risk Analysis . Είναι ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου των εισαγομένων και εξαγομένων εμπορευμάτων από και προς την ΕΕ. Αυτό το σύστημα λοιπόν εφαρμόζουν όλα τα Ευρωπαϊκά Τελωνεία , και η χώρα μας . Όταν λοιπόν το σύστημα προτείνει έλεγχο εγγράφων, πρέπει ο Τελωνειακός να προχωρήσει σε αυτόν και μόνο . Η αλλαγή από έλεγχο εγγράφων σε φυσικό ή καθολικό έλεγχο μπορεί να γίνει μόνο με εντολή του Δ/του του τελωνείου και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες που αναφέρω ποιο πάνω.
**Αλήθεια ποιος είναι αυτός ο Δ/της που έχει τόσα χρήματα σε λογαριασμό του από μισθούς ενός έτους!!!  και ακόμη δεν τον έχουν πάει στην ανάκριση . Πολύ θα ήθελα να μάθω.
Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνιστής . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: