Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Cosco: Επανεξετάζεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό του Θριασίου

Αποστάσεις ασφαλείας από τις δηλώσεις του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη στην οικονομική εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», σύμφωνα με τις οποίες η Cosco θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο, κρατούν στελέχη του κινεζικού ναυτιλιακού κολοσσού.
Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντίδη ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού κατά την διάρκεια της συνάντησης του, μετά από παρέμβαση του, αποδέχθηκε την προοπτική να συμμετέχει η Cosco στον σχετικό διαγωνισμό.
Χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης στις δηλώσεις του στη «Ναυτεμπορική» αναφέρει ότι «όλοι γνωρίζαμε και είχε γραφτεί και στον Τύπο ότι οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται για το Θριάσιο σας λέω λοιπόν ότι με ειδοποίησαν ότι θα λάβουν μέρος».
Ωστόσο οι πληροφορίες του TheSeaNation από το κινεζικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι η εντολή που έλαβαν, μετά τη συνάντηση Διαμαντίδη – Τζιαφού, είναι «να εξετάσουν εκ νέου τον διαγωνισμό και όχι να συμμετέχουν σε αυτόν».
Σε δεύτερο χρόνο και εφόσον οι Kινέζοι της Cosco καταλήξουν ότι ο διαγωνισμός καλύπτει τις απαιτήσεις τους, κανείς δεν αποκλείει την συμμετοχή του κινεζικού ομίλου σε αυτόν.
Στην παρούσα φάση όμως οδηγία για συμμετοχή στο διαγωνισμό του Θριασίου δεν έχει δοθεί.
Από την πλευρά του ο κ. Διμαντίδης σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα αμέσως μετά την έλευση του στην Ελλάδα από την Κίνα είχε σειρά επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία έτσι ώστε οι ενστάσεις της κινεζικής πλευράς επί του διαγωνισμού να εξετασθούν εκ νέου από την ΓΑΙΟΣΕ.
"Οι ενστάσεις αυτές", προστίθεται στο δημοσίευμα, "εξετάσθηκαν και υπήρξε μέριμνα ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την συμμετοχή της Cosco στο διαγωνισμό".
Από την πλευρά τους ωστόσο οι πηγές του TheSeaNation από την Cosco αναφέρουν ότι «εάν η ΓΑΙΟΣΕ έχει επανεξετάσει τους όρους του διαγωνισμού απομένει να διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο που θα γίνει.
Στη συνέχεια, προσθέτουν, «θα εκτιμηθούν οι αλλαγές αυτές και μετά θα ληφθεί απόφαση για το αν θα συμμετάσχει τελικά η Cosco ή όχι στον διαγωνισμό. Στη παρούσα φάση πάντως εντολή για συμμετοχή δεν διαγωνισμό δεν υπάρχει», καταλήγουν.
Πηγή:TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: