Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΛΠ: Παραιτήσεις εξαιτίας της Cosco και παρασκήνιο με την MSC

Παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, ο οικονομολόγος Νίκος Μουστάκης, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του πριν από ενάμιση χρόνο και είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη.
Ο οργανισμός σε χθεσινή του ανακοίνωση απέδωσε την παραίτηση σε προσωπικούς λόγους.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Μουστάκης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, δήλωσε τη διαφωνία του σε σχέση με την έναρξη της διαδικασίας «φιλικής διευθέτησης» μεταξύ του οργανισμού και της Cosco, επί τριών θεμάτων. Λέγεται μάλιστα ότι η διαφωνία εκδηλώθηκε με ένταση και με επιχειρήματα που άγγιζαν την ουσία των σχέσεων μεταξύ του ΟΛΠ και των Κινέζων.
Η «φιλική διευθέτηση» αφορά: Τη μείωση του ετήσιου μισθώματος που καταβάλει η Cosco στον οργανισμό με επίκληση λόγων «ανωτέρας βίας», την απαίτηση του κινεζικού ομίλου να μην προχωρήσει ο ΟΛΠ στην υπογραφή νέας σύμβασης συνεργασίας με τον όμιλο της MSC για τη διαμετακόμιση φορτίων και το αίτημα της Cosco να αναλάβει ο οργανισμός εξ ολοκλήρου το κόστος της μεταφοράς της προβλήτας πετρελαιοειδών από την περιοχή που θα κατασκευαστεί η προβλήτα ΙΙΙ.
Αλλαγή σύμβασης
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι έχουν αλλαγές στη σύμβαση από την κυβέρνηση επικαλούμενοι λόγους μη επίτευξης των στόχων της επένδυσής τους στον Πειραιά.
Ειδικά όσον αφορά τη συνεργασία OΛΠ - Cosco οι Κινέζοι έχουν θέσει «βέτο» λέγοντας ότι έως και το 2012 με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, τα in transit φορτία της MSC της ανήκουν.
Η πλευρά της MSC φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις εξελίξεις καθώς εδώ και πέντε μήνες έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον ΟΛΠ ο οποίος ακόμα δεν έχει απαντήσει.
Χθες μαζί με την παραίτηση του Ν. Μουστάκη ανακοινώθηκαν επίσης οι παραιτήσεις του μέλους του Δ.Σ. Αλκη Κορρέ και του διευθύνοντος συμβούλου της OLP Logistics Γιώργου Νικολούλια προκειμένου να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή:MariNews
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: