Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΛΠ: Προμήθεια ανυψωτικών μηχανημάτων

Ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε., μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, την τεχνική προσφορά για την προμήθεια τεσσάρων (ανυψωτικών μηχανημάτων ΟΣΜΕ, ντίζελ - ηλεκτρικών για τις ανάγκες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Προβλήτα Ι του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Στον διεθνή δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις ενδιαφερόμενοι οίκοι:
α) NOEL MOBILE SYSTEMS GMBH (βαθμολογία 111,09),
β) CONECRANES HEAVY LIFTING GMBH (βαθμολογία 110,76) και
γ) CARGOTEC FINLAND OY (βαθμολογία 107,73).
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ
Συνάντηση
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη θα είχε χτές , ο Δήμαρχος του Περάματος κ. Παντελής Ζουμπούλης. Ο Δήμαρχος θα θέσει στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον κ. Ανωμερίτη την καταβολή ανταποδοτικού τέλους από το εισιτήριο της πορθμειακής γραμμής για την επιβάρυνση της πόλης από τον μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά από το οδικό της δίκτυο ενώ θα διεκδικήσει την ένταξη του Περάματος στο πρόγραμμα «Χρυσή Ακτή».
Ο κ. Ζουμπούλης έθέσε ακόμα στον πρόεδρο του ΟΛΠ το θέμα της ανάπλασης της περιοχής στο Λιμανάκι και την ανάσυρση των βυθισμένων μαουνών που υποβαθμίζουν την εικόνα του.
Αναπτυξιακό
Στο μεταξύ η δημοτική κίνηση Συμμαχία στον Πειραιά σχολιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Απαιτούμε από τον ΟΛΠ να σταματήσει κάθε προσπάθεια επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο πέλαγος, εις βάρος του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ανοικτών ακτών της Πειραϊκής, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου".
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: