Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Τσακωτό» τσιγαράδικο από το ΛΣ !!

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης διαθέσιμων πληροφοριών, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Χελίου με τη συνδρομή κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ., το Φ/Γ πλοίο «TOMCO» σημαίας Βολιβίας, μήκους 45 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας «ΣΤΑΥΡΟΝΗΣΙ» Ύδρας, όπου είχε προσορμίσει έμφορτο με 4.300 χαρτοκιβώτια τσιγάρων (43.000.000 τσιγάρα).
Το εν λόγω πλοίο με πλήρωμα έξι αλλοδαπούς ναυτικούς, ουκρανικής υπηκοότητας, κατά δήλωση του Πλοιάρχου του, είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Αλβανία.
Πρωινές ώρες σήμερα το ανωτέρω πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία πλωτού περιπολικού σκάφους Λ.Σ. στο λιμένα του Ναυπλίου.
M/V TOMKO - Φωτο: Marinews
Με τον κατάπλου του πλοίου, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Τμήματος Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λ.Σ. διενήργησαν αυτοψία – έλεγχο επί του φορτίου και των σχετικών φορτωτικών εγγράφων διαπιστώνοντας ότι το φορτίο είναι προϊόν λαθρεμπορίας.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ύδρας, ενώ το 6μελές πλήρωμα του πλοίου συνελήφθη.
Πηγή:TheSeaNation
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: