Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Ανωμερίτης: Συμφωνία ΟΛΠ - Δήμου Κερατσινίου

Σε συμφωνία κατέληξαν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, που αντιδρούσε για έργο του Οργανισμού στο λιμάνι, επικαλούμενος περιβαλλοντικούς λόγους.
Όπως επισημαίνεται από τον ΟΛΠ, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο πλευρών για την λειτουργία και τα έργα ανάπτυξης του Σταθμού Αυτοκινήτων στην λιμενική ζώνη, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε σύγκλιση αναφορικά με το υπόμνημα συνεργασίας που κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.
Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο ΟΛΠ Α.Ε. αποδέχεται την αναστολή των αποφάσεων για τα έργα Β΄ και Γ΄ φάσης (2015 - 2025) για τα οποία υπάρχει το χρονικό περιθώριο έναρξης ενός νέου κύκλου διαλόγου.
Χωρίς αυτά δεν υπάρχει κανένα νέο κατασκευαστικό έργο και επομένως καμία «τσιμεντοποίηση» αφού τα έργα αναδιαρρύθμισης γίνονται επί ήδη κατασκευασμένων έργων», επισημαίνει ο ΟΛΠ.
Συμφωνήθηκε επίσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου:
α) να υπάρξουν κοινές επιτροπές, να προωθηθούν τα έργα Α΄ φάσης, δεδομένου ότι αυτά δεν δημιουργούν νέες προβλήτες,
β) να εξετασθούν τα εκ νέου τα έργα Β΄ και Γ΄ φάσης τα οποία ούτως ή άλλως καλύπτουν τον χρονικό ορίζοντα 2015 - 2025 και
γ) να καταρτισθεί κατάλογος από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όσον αφορά την Πολιτιστική Ακτή, τον χώρο της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Λιπασμάτων και επιμέρους χώρους.
Πηγή:Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνιστής . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: