Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΙΡΑΙΑΣ !! Εμπορευματικές Μεταφορές – Logistics

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και την κύρια πύλη εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Η εγγύτητά του στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας και στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της Ελλάδας (Αττική) του προσδίδει αδιαμφισβήτητα κυρίαρχη θέση για την εξυπηρέτηση των εισαγωγών και εξαγωγών και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τον Πειραιά περνάει το 20% των θαλασσίων εισαγωγών που αντιστοιχεί στο 16% του συνόλου των εισαγωγών της χώρας.
Στον τομέα αυτόν διαμορφώνονται νέες δυναμικές προοπτικές οι οποίες διασφαλίζουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου τα επόμενα χρόνια. Ισχυρά «ατού» της περιοχής μας και του κλάδου αποτελούν :
  • Κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου (ΕΚΘΠ).
  • Κατασκευή και εξοπλισμός Προβλήτας  Ι (ΣΕΜΠΟ – ΟΛΠ).
  • Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοπλισμού Προβλήτας ΙΙ (ΣΕΜΠΟ, ΣΕΠ-COSCO).
  • Κατασκευή Ενιαίου Κτιρίου Τελωνείων.
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και η δυναμική της ανάπτυξης, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε συγκεκριμένη δράση κατάρτισης/επανακατάρτισης, ολοκληρωμένου χαρακτήρα, για το ανθρώπινο δυναμικό (άνεργοι και περιστασιακά εργαζόμενοι στον κλάδο ή εργαζόμενοι στον κλάδο σε επισφαλείς θέσεις εργασίας), σε ειδικότητες όπως Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης, Υποστήριξης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διανομής Προϊόντων και Υπηρεσιών, κλπ.
Πηγή: Δημήτρης Καρύδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Αναδημοσίευση  : Αλέξανδρος Κουρτέσης, Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/
Σχόλιο : "Ελπίζουμε Κε Καρύδη τα ποιο πάνω να μην μείνουν εξαγγελίες , πόσες φορές έχουμε ακούσει δεκάδες εξαγγελίες . Ήδη ό διαγωνισμός για το Θριάσιο έχει αναβληθεί 2 φορές αν δεν κάνω λάθος. Ίδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: