Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

2011 - Ποιό άμεση η ενημέρωση των Ευρωπαϊκών τελωνείων ....

Αλλάζει το καθεστώς ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών για τη διακίνηση εμπορευμάτων σε επίπεδο ΕΕ. Ειδικότερα από 1/1 θα πρέπει να ανακοινώνονται προκαταβολικά ηλεκτρονικά στις τελωνειακές αρχές της ΕΕ όλα τα αγαθά που εισάγονται ή εξάγονται από την ΕΕ.
Το όλο θέμα δίνει μια νέα διάσταση στα ζητήματα που έχουν αναδυθεί από ετών αναφορικά με τα προβλήματα ταχείας διακίνησης ανάλογων δεδομένων στις διαδικασίες ναυσιπλοΐας μικρών αποστάσεων και δη μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.
Αξίζει να υπενθυμίσει κανείς ότι η ΕΕ είχε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των τρίτων χωρών που την περιβάλλουν με στόχο τη βελτίωση των συστημάτων ανταλλαγής πληροφοριών.
Πάντως όλο το ηλεκτρονικό σύστημα με τεράστια υποδομή  εντός και εκτός Ε.Ε ,ετοιμάζετε εδώ και πολλά χρόνια , και ο προσανατολισμός του είναι καθαρά ενημερωτικός , για τον άμεσο έλεγχο των εισαγομένων και εξαγομένων εμπορευμάτων στην Ε.Ε . Η ενημέρωση θα αφορά καθαρά την ασφάλεια και την τρομοκρατία , τα ναρκωτικά , παράνομα προϊόντα (μαϊμού) κλπ.
Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: