Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Θριάσιο: Παράταση έως 7 Φεβρουαρίου στο διαγωνισμό

ΟΛΠ COSCO . Οι μεγάλοι παίκτες
Νέα παράταση δόθηκε στο διαγωνισμό για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να μετατίθεται πλέον για τις 7 Φεβρουαρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή του έργου προχώρησαν σε πολλές παρατηρήσεις όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού προκαλώντας την Τρίτη κατά σειρά παράταση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο τεύχος μεταβολών της προκήρυξης, ο χρόνος για την ολοκλήρωση των κατασκευών της πρώτης περιόδου, συνολικού εμβαδού τουλάχιστον 50.000τ.μ., διαμορφώνεται σε 2 έτη. Παράλληλα η υλοποίηση των υπόλοιπων κατασκευών, ως την εξάντληση των επιτρεπόμενων όρων δόμησης, δύναται να διαμορφωθεί ελεύθερα από τον παραχωρησιούχο, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά.
Αντάλλαγμα
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση το οικονομικό αντάλλαγμα, που προβλέπει η προκήρυξη ότι θα λαμβάνει η ΓΑΙΑΟΣΕ, θα αντιστοιχεί στο τίμημα που θα καταβαλλόταν, αν υπήρχε πλήρης εκμετάλλευση του ακινήτου. Πάντως, συνεχίζει και παραμένει αποκλειστικό κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού η πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά.
Το έργο, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και διεθνώς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου του ΟΣΕ είχε προκηρυχθεί την 1η Ιουνίου 2010 και τότε 30 κοινοπραξίες είχαν πάρει το σχετικό φάκελο.
Πηγή:Marinews
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμός Εμπορευμάτων , Εσαγωγές Εξαγωγές . http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: