Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Εντοπίστηκε αποθήκη λαθραίων τσιγάρων στον Ασπρόπυργο

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών και επιχείρηση προσωπικού του τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες χθες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, δύο (02) φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών με Ολλανδικές πινακίδες τα οποία εισήλθαν σε αποθήκη της περιοχής.
Κατά τον έλεγχο της αποθήκης παρουσία δικαστικού λειτουργού τα δύο φορτηγά οχήματα βρέθηκαν φορτωμένα με χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.
Επίσης εντοπίστηκαν ένα γερανοφόρο μηχανοκίνητο ανυψωτικό όχημα (κλαρκ) καθώς και παλέτες με στοιβαγμένα χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.
Ακολούθησε καταμέτρηση κατά την οποία εντοπίσθηκαν δύο χιλιάδες τετρακόσια σαράντα τέσσερα (2.444) χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα (1.222.000 πακέτα), διάφορων επωνυμιών, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 4.026.425,95 ευρώ περίπου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός, φύλακας της αποθήκης, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και τα λαθραία τσιγάρα, ενώ αναζητείται ο 34χρονος εκμισθωτής της αποθήκης.
Πηγή:TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης, Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: