Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

“Έμφραγμα” στη διακίνηση εμπορευμάτων στη Β. Ευρώπη

“Νεκρά” είναι τα λιμάνια της Γαλλίας και του Βελγίου, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων βασικών κλάδων της οικονομίας της Γαλλίας, καθώς έχουν ενταθεί οι αντιδράσεις για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο συνταξιοδοτικό.
Φορτηγά και τρένα βρίσκονται στον ρυθμό των κινητοποιήσεων γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι παγιδευμένα στα λιμάνια χιλιάδες εμπορεύματα, που είτε αφορούν τις εσωτερικές αγορές του Βελγίου και της Γαλλίας, είτε πρόκειται να διακινηθούν δια μέσω αυτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ευρωπαϊκή αγορά αυτή τη περίοδο έχει ξεκινήσει να εφοδιάζεται για τη χειμερινή περίοδο ιδιαίτερα δε για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς είναι γνωστό ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η εορταστική περίοδος αρχίζει από τα μέσα Νοεμβρίου.
Πηγή: MariNews
Αναδημοσίευση Σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/
"Πριν δύο χρόνια περίπου, οι Φίλοι μας στην Ευρώπη, μας κατηγορούσαν λόγω των απεργιών στα λιμάνια μας , τώρα τραβούν τα ίδια . Όταν  καίγεται το σπίτι του διπλανού σου , περίμενε να καεί και το δικό σου, κάποιος πρέπει να τους μάθει τις Ελληνικές παροιμίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: