Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κομπίνα εκατομμυρίων με λαθραία τσιγάρα από τελωνειακούς

Ύστερα από καταγγελία, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι οι 3 τελωνειακοί διέθεταν στην αγορά μεγάλες ποσότητες κατασχεμένων λαθραίων τσιγάρων, εμφανίζοντας ψεύτικα πρωτόκολλα καταστροφής.
Σημειώνεται ότι στο τελωνείο της Ελευσίνας αποθηκεύονται λαθραία τσιγάρα που έχουν κατασχεθεί. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2009, το ΣΔΟΕ είχε παραδώσει πως καταστροφή στο συγκεκριμένο τελωνείο 1.712 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, που περιείχαν συνολικά 860.390 πακέτα, αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι διαφυγόντες φόροι υπολογίζονται στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι τελωνειακοί συνέταξαν πρωτόκολλα καταστροφής σε υψικάμινο της εταιρίας Τιτάν. Ισχυρίστηκαν ότι η καταστροφή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 2009 και τη μεταφορά έκανε αφιλοκερδώς, όπως είπα, ιδιώτης, ιδιοκτήτης νταλίκας. Ωστόσο, υπάλληλοι της εταιρίας κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι μόνο 40 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα καταστράφηκαν τελικά. Το υπουργείο Οικονομικών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των τριών τελωνειακών για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση και με το ερώτημα της απόλυσης.
Πηγή:Εξπρες
Αναδημοσίευση Σχόλιο:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: