Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΟΛΠ:Εισέρχεται στην αγορά συνδυασμένων μεταφορών

Στην αγορά των συνδυασμένων μεταφορών και της διαχείρισης εμπορευμάτων εισέρχεται ο ΟΛΠ με τη σύσταση θυγατρικής του εταιρείας. Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να «βγάλει στον αέρα» τη νέα διακήρυξη του διαγωνισμού για τη σύμβαση παραχώρησης του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο και η διοίκηση του ΟΛΠ θα επιδιώξει να είναι μέσα σε αυτή την επένδυση το ύψος της οποίας ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού έχει προγραμματιστεί να συζητήσει το θέμα στη σημερινή του συνεδρίαση προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Η διοίκησή του εκτιμά ότι στο πεδίο των συνδυασμένων μεταφορών και της διαχείρισής τους υπάρχει μεγάλο αντικείμενο για ανάπτυξη γι' αυτό τον λόγο σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία συνδυασμένων μεταφορών και διαχείρισης εμπορευμάτων (Logistics ΟΛΠ Α.Ε. )».
Η εταιρεία αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα ενώ στην πρόσφατη συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή για το σχέδιο ανάπτυξης του Πειραιά στην περίοδο 2010 - 2010, ενέταξε στα ώριμα χρηματοδοτικά έργα το έργο της ΓΙΑΟΣΕ για τη σιδηροδρομική σύνδεση που θα ενώνει τον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά με το Θριάσιο Πεδίο. Η συγκεκριμένη γραμμή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου του 2011 και εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στην ολοκληρωμένη διακίνηση εμπορευμάτων προς την ελληνική αγορά και την αγορά των Βαλκανίων.
Η επένδυση ανέρχεται σε 143,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ, την ΓΑΙΟΣΕ και το Ταμείο Συνοχής.
Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει επιλέξει να μην μείνει έξω από αυτές τις εξελίξεις γι' αυτό συστήνει τη νέα θυγατρική εταιρεία στο πλαίσιο των αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών για τα επόμενα χρόνια. Στους σχεδιασμούς της εντάσσεται η δημιουργία και άλλων θυγατρικών στις οποίες θα «στεγάσει» κομμάτια των δραστηριοτήτων της επιχείρησης ή όμορες δραστηριότητες.
Μία από αυτές, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Γιώργο Ανωμερίτη, θα αφορά τις δραστηριότητες του ΟΛΠ στον χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Αυτή η δεύτερη θυγατρική θα συσταθεί μετά τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα από την υπουργό Οικονομίας ? Ναυτιλίας κ. Κατσέλη για τον χώρο της ναυπηγοεπισκευής.
Πηγή:Ημερησία
Αναδημοσίευση : Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων , http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: