Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των τελωνειακών

Σε τρεις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε χθες το βράδυ, οι απεργίες ξεκινούν στις 7 το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσουν ως και τις 24 Φεβρουαρίου -ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών εκτιμάται πως θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά καυσίμων, αφού ήδη σε ορισμένα πρατήρια παρατηρείται έλλειψη στην αμόλυβδη βενζίνη.
Λόγω της απεργίας, κλειστά παραμένουν τα τελωνεία στους Ευζώνους, στη Δοϊράνη, αλλά και στη σιδηροδρομική πρόσβαση της Ειδωμένης στο νομό του Κιλκίς. Στη σιδηροδρομική διάβαση, περιμένουν τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων τους έξι αμαξοστοιχίες
Κλειστά παραμένουν, επίσης, τα τελωνεία στη Νίκαια, αλλά και στην Κρυσταλλοπηγή, στο νομό της Φλώρινας.
Κανονικά λειτουργεί το τελωνείο των Κήπων, στο νομό Έβρου.
Επιπτώσεις από την απεργία (εκτός των καυσίμων)
Το λιμάνι του Πειραιά, τόσο το εμπορικό, όσο και το τέρμιναλ των κρουαζιερόπλοιων είναι ήδη νεκρά από το πρωί και η μόνη εξαγωγή που έγινε αφορούσε δύο άλογα στα οποία οι τελωνειακοί επέτρεψαν να εκτελωνισθούν.
Εξάλλου για πολλές ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι εντός του κρουαζιερόπλοιου Νορβίτζιαν Τζέιντ, 2.500 περίπου επιβάτες οι οποίοι βγήκαν τελικά με πρωτοβουλία της εταιρίας που πρακτορεύει το πλοίο στον Πειραιά εν γνώσει της πως η απόφαση της συνιστά τελωνειακή παράβαση.
Στο τέρμιναλ οχημάτων του λιμένα Πειραιά παραμένουν εγκλωβισμένα εντός πλοίου 3.000 οχήματα που δεν μπορούν να βγουν καθώς τυπικά το πλοίο δεν έχει καταπλεύσει στον Πειραιά δεδομένου πως δεν υπάρχει τελωνείο να επικυρώσει τον κατάπλου.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο τέρμιναλ εμπορευματοκιβωτίων όπου υπάρχουν χιλιάδες κοντέινερς εγκλωβισμένα τόσο στα πλοία, όσο και στην πλατεία του τέρμιναλ τα οποία δεν μπορούν να εισαχθούν.
Εκτάκτως συνεδρίασε πριν από λίγο αντιπροσωπεία χρηστών των υπηρεσιών του λιμένα μαζί με στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που ήδη έχουν προκύψει.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέλαβε πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τους απεργούς τελωνειακούς προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους, ενώ οι χρήστες ήδη μετρούν – για άλλη μια φορά – τεράστιες απώλειες.
Τέλος να σημειωθεί ότι και πάλι τα πλοία αλλάζουν ήδη ρότα εν πλω και απομακρύνονται από ελληνικά λιμάνια.
Πηγή: Τα Νέα ,TheSeaNation
Αναδημοσίευση Σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com/
(Το τι έχουμε να τραβήξουμε μετά την λήξη της απεργίας δεν λέγετε , όλοι τα θέλουν εδώ και τώρα , τώρα το πώς θα γίνει αυτό ; θα το δούμε στην πράξη . Υπομονή συνάδελφοι θα περάσει και αυτό.) Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με τους λόγους της απεργίας , εδώ , εδώ και λίγη ιστορία εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: