Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Βούλιαξαν κέρδη και μεταφορτώσεις

«Στο ΣΕΜΠΟ τα έσοδα παρουσίασαν πτώση άνω του 50% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2007, επηρεάζοντας καθοριστικά τις εξελίξεις του συνολικού κύκλου εργασιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ για τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης του έτους 2008.
Και εάν το εισαγωγικό - εξαγωγικό φορτίο, που θεωρείται ως ανελαστικό, θα επανέλθει στον Πειραιά, εκείνο που είναι δύσκολο να «κατακτηθεί» ξανά είναι το κερδοφόρο φορτίο μεταφόρτωσης, το οποίο μεταξύ του 2007 και 2008 κατέγραψε μείωση 93,5% .Οι αιτίες της πτώσης ξεκινούν από το 2005, οπότε ξεκίνησε σειρά κινητοποιήσεων από τους λιμενεργάτες λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που ξεκίνησε με μια «επίθεση» μείωσης των αποδοχών τους και εν συνεχεία την παραχώρηση αρχικά ολόκληρου του ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια την παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ.
Πηγή:MariNews
Αναδημοσίευση , Σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης -Εκτελωνισμοί . (Στην πιο πάνω φωτογραφία πλοίο της MSC στον πάλαι ποτέ προβλήτα ΙΙ που ανήκε στον ΟΛΠ . Η MSC , ήταν ο Αιμοδότης του ΟΛΠ για πολλά χρόνια και το λιμάνι του Πειραιά είχε αναδειχθεί από τα μεγαλύτερα και ανταγωνιστικότερα της μεσογείου ) http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: