Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΟΛΠ : Προς διαχειριστική γενική συνέλευση

Χωρίς εκπλήξεις και διαχειριστικού τύπου αναμένεται να είναι η γενική συνέλευση του ΟΛΠ, παρά το γεγονός ότι μένουν λίγοι μόνο μήνες μέχρι την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην COSCO, σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον κινέζικο κολοσσό.Επί της ουσίας άνευ ενδιαφέροντος η επικείμενη γ.σ. του ΟΛΠ, που είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι. Το μόνο ενδιαφέρον αφορά στον ανασχηματισμό του δ.σ. καθώς δύο υπουργεία, αυτό του Οικονομίας και εκείνο του Ναυτιλίας, θα «ξιφομαχήσουν» για την τοποθέτηση «δικών» τους ανθρώπων στο δ.σ. . Πέραν αυτού ουδέν το νεότερον καθώς η διοίκηση θα περιοριστεί στο να αναλύσει τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία εν πολλείς είναι γνωστά, όπως άλλωστε και οι σχεδιασμοί που αφορούν το εμπορικό λιμάνι.
Και ενώ όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να είναι έτοιμοι τον Οκτώβριο του 2009 που αναμένεται να περάσουν και επίσημα τις πύλες του Σ.ΕΜΠΟ οι Κινέζοι, στον «πάγο» έχουν μπει όλα τα άλλα μεγάλα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν στον ΟΛΠ.
Επίσης μαζί με την κατασκευή του προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων που θα παραμείνει υπό τη διαχείριση του ΟΛΠ (ΙΙ και ΙΙΙ θα αναλάβει η Cosco) ο ΟΛΠ έχει καταθέσει ακόμα μια πρόταση που έχει παγώσει προς στιγμή. Να συγκεντρωθούν όλα τα τελωνεία σε ένα κτήριο!!!. Με τον τρόπο και χώροι θα ελευθερωθούν και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται ευκολότερα.
Πηγή:PortNet,MarineNews
Επεξεργασία: Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: