Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Προσφυγή λιμενεργατών στην ΕΕ για την σύμβαση ΟΛΠ - COSCO

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών, απέστειλαν πλήρη φάκελο στον Επίτροπο Μεταφορών με νομικές αιτιάσεις τόσο για την σύμβαση παραχώρησης όσο και για τα άρθρα δύο και τρία του νόμου που συζητήθηκε στη Βουλή, τα οποία και βάλλονται ως κρατικές ενισχύσεις. Οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών είχανε προειδοποιήσει για την κίνησή τους αυτή, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα κριθεί αν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν τα προαναφερθέντα άρθρα θα διατηρηθούν. Η όλη υπόθεση της προσφυγής, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον συνδικαλιστικών λιμενεργατικών φορέων μεγάλων λιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένουν να δουν την τροπή που θα λάβει το όλο θέμα, καθώς κατά καιρούς έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα εξής :
Εξέταση από την ΕΕ της Σύμβασης Παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ από τον ΟΛΠ στη COSCO".
>Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει στην εξέταση της Σύμβασης Παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ από τον ΟΛΠ στη COSCO.
>Η εξέταση αυτή προκλήθηκε μετά από σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Κοππά και Παπαδημούλης.
>Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Λιμανιών απέστειλαν στον Επίτροπο Μεταφορών κ. ANTONIO TAJANI φάκελο με νομικές αιτιάσεις, τόσο για τη σύμβαση παραχώρησης, όσο και για τα άρθρα 2 και 3 του Νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Στο φάκελο κατατέθηκε, εκτός των άλλων, νομικό υπόμνημα που στοιχειοθετεί ότι οι εκ των υστέρων ρυθμίσεις των άρθρων 2 και 3 συνιστούν, σύμφωνα με τα ισχύοντα στο Κοινοτικό Δίκαιο, κλασσική μορφή απαγορευμένης αποθετικής κρατικής ενίσχυσης.».
Πηγή:PortNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: