Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

«Όχι στη συνέχιση των λιμενικών εργασιών στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά»

Την απαράδεκτη και παράνομη, όπως χαρακτηρίζει, συνέχιση των λιμενικών εργασιών φορτοεκφόρτωσης containers στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταγγέλλει η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ σε ανακοίνωση της.
Όπως επισημαίνει η Ένωση Λιμενεργατών οι ρυθμοί στο Λιμάνι του Πειραιά έχουν επανέλθει πλήρως εδώ και δύο μήνες, τονίζοντας πως το καθεστώς αυτό λειτουργεί σε βάρος του ΟΛΠ.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει τα εξής:
-->Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ενώ το Λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί εδώ και δύο μήνες κανονικά, στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εξακολουθούν να εκτελούνται λιμενικές εργασίες φορτοεκφόρτωσης έμφορτων εμπορευματοκιβωτίων ( containers ).
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι σε μία προβλήτα που δεν είναι Λιμάνι, που δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, οι όροι για την προστασία του περιβάλλοντος λόγω της διακίνησης ακόμα και επικίνδυνων φορτιών, που εργάζονται άνθρωποι άσχετοι με το επάγγελμα του Λιμενεργάτη, που δεν υπάρχει τελωνειακή πρόβλεψη για τη διακίνηση φορτίων, και που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, να συνεχίζεται αυτό το καθεστώς σε βάρος του ΟΛΠ.
Με μία αμφισβητούμενη συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου ( !!!!! ) η οποία έχει λήξει εδώ και μήνες κάποιοι επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια σε βάρος του ΟΛΠ, της Εθνικής Οικονομίας και των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα.
Καθιστούμε υπεύθυνους τον ΥΕΝΑΝΠ, τον Γεν. Γραμμ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, τις Διοικήσεις ΟΛΠ και ΟΛ Λαυρίου που επιτρέπουν να συνεχίζεται η απαράδεκτη και παράνομη αυτή κατάσταση».
Πηγή.TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια: