Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Στην ευρωβουλή το ειδικό φορολογικό καθεστώς της Cosco

Στην ευρωβουλή έρχεται το θέμα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco. Το θέμα φέρνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά , δίνοντας διάσταση στο ζήτημα γύρω από το οποίο αναμένεται να σημειωθεί ναυμαχία στην επικείμενη συζήτηση της εν λόγω συμφωνίας στην ολομέλεια της Βουλής.
Μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής αναφέρει:
«Με δεδομένο ότι ο ΟΛΠ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και επομένως κρίνεται η εμπιστοσύνη χιλιάδων επενδυτών στη φερεγγυότητα του ελληνικού δημοσίου, ερωτάται η Επιτροπή:
α) Γεννάται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο Σ. ΕΜΠΟ της COSCO (προβλήτα ΙΙ) θα απολαμβάνει φοροελαφρύνσεις που δεν θα χαίρει ο Σ. ΕΜΠΟ του ΟΛΠ (προβλήτα Ι) στον ίδιο λιμένα;
β) Είναι θεμιτό μία εταιρεία, η οποία έχει βασικό μέτοχο το Κινεζικό Δημόσιο και δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά λιμενικών υπηρεσιών, να απολαμβάνει επενδυτικών προνομίων που υποσκελίζουν την ανταγωνιστικότητα οποιασδήποτε εταιρείας ελληνικών ή άλλων ευρωπαϊκών συμφερόντων;».
Στο μεταξύ λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων η Ομοσπονδία Λιμένων Ελλάδος θα πραγματοποιήσει το συνέδριο της, εντός του Μαρτίου και σε ημερομηνία που θα καθορίσει η ηγεσία της, καθώς η σημερινή συνεδρίαση ανεβλήθη για το συγκεκριμένο λόγο.
Πηγή:TheSeaNation ,Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: