Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Διακοπή εκπτώσεων στο ΣΕΜΠΟ

Τη διακοπή των χορηγούμενων εκπτώσεων επί των αποθηκευτικών δικαιωμάτων Εμπορευματοκιβωτίων στο ΣΕΜΠΟ και μεταφορτούμενων αυτοκινήτων στο Car Terminal του Πειραιά, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ οι εκπτώσεις χορηγούνταν λόγω της μη κανονικής εξυπηρέτησης και της εκτεταμένης παραμονής των φορτίων σε αποθήκευση που προκαλούντο από τις κινητοποιήσεις του προσωπικού του ΟΛΠ.
Η ρύθμιση θα ισχύσει από τις 9 Φεβρουαρίου 2009, και σύμφωνα με τον ΟΛΠ «κατέστη αναγκαία από την δραστική μείωση του χρόνου παραμονής των φορτίων σε αποθήκευση, κάτω και του φυσιολογικού ορίου, καθώς ο χαμηλός όγκος διακίνησης που καταγράφεται μετά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο εξυπηρετείται κανονικά, χωρίς καθυστέρηση».
Οι εκπτώσεις που είχαν δοθεί στις αρχές του 2008 αρχικά λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων κυμαίνονταν από 60% για τα έμφορτα in transit φορτία μέχρι και 95% για τα έμφορτα εισαγωγής. Τον Ιούλιο του 2008 οι εκπτώσεις μειώθηκαν στο μισό αφού όπως υποστήριξε ο ΟΛΠ η μείωση αυτή αντανακλούσε τη μερική ομαλοποίηση της ροής των φορτίων.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: