Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Με ανοιχτή επιστολή ανταπαντούν στην εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ οι λιμενεργάτες

Εκστρατεία ενημέρωσης, προ της συζήτησης στη Βουλή της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco και της λήξης απόφασης περί την τύχη του διαγωνισμού του ΟΛΘ, επιχειρούν οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών που απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του κοινοβουλίου αλλά και την αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, στην οποία επαναλαμβάνουν την αντίθεση τους στο κυβερνητικό εγχείρημα για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Στην επιστολή αναφέρονται στοιχεία του γνωμοδοτικού μελέτης που εκπονήθηκε για λογαριασμό τους και η οποία αντιπαρατέθηκε σε άλλη μελέτη που έγινε για λογαριασμό το ΟΛΠ, ενώ καυτηριάζεται και η κυβερνητική πολιτική στο θέμα της παραχώρησης των λιμανιών.
Παράλληλα τονίζουν μεταξύ άλλων ότι με τον τρόπο αυτό:
- Παραδίδεται το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας μονοπωλιακά στις ξένες εταιρείες. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εφαρμογή τιμολογιακής πολιτικής ανελαστικού φορτίου και μεγιστοποίησης του κέρδους.
- Το τίμημα για τον τελικό καταναλωτή θα είναι μεγάλο, αφού θα έχουμε αύξηση της τιμής των εισαγόμενων καταναλωτικών αγαθών και μείωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγόμενων αγαθών.
- Δημιουργούνται προβλήματα ελέγχου της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, αφού την πλήρη διαχείριση στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων θα έχουν εταιρείες ξένων συμφερόντων.
- Καταργούνται πλήρως οι Κανονισμοί Εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις στο νέο τοπίο. Επιφυλάσσουν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις».
Οι διεργασίες που ακολουθήθηκαν για την λήψη αποφάσεων από τις διοικήσεις των λιμένων για τους εν λόγω διαγωνισμούς, αλλά και εκείνων που οδήγησαν στη χρονική «διολίσθηση» εξέτασης της προσφυγής των λιμενεργατών από την ολομέλεια του Στε, καλείται η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την συγκεκριμένη πολιτική της αλλά και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εναντιωθούν σε αυτή, εμποδίζοντας τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας του Πειραιά αλλά και του διαγωνισμού του ΟΛΘ.
Πηγή:TheSeaNation , ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: