Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Πρόταση για χρονοχρέωση 120 ευρώ στο ΣΕΜΠΟ !!

Την έντονη αντίδραση των φορέων της αγοράς προκαλεί η πρόσφατη απόφαση των οδικών μεταφορέων που μεταφέρουν τα εμπορευματοκιβώτιο από και προς το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, να απέχουν επ' αόριστο από τις εργασίες τους. Μετά τη Διεθνή Ναυτική Ένωση που χαρακτήρισε «αναιτιολόγητη αυτή την αποχή», χθες παρενέβη και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, αλλά και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, σήμερα υπολογίζεται ότι θα έχουν μαζευτεί περίπου 14.000 εμπορευματοκιβώτια, δηλαδή η αποθηκευτική ικανότητα του ΟΛΠ θα φτάσει στην ανώτερη δυνατή τιμή της. Και αυτό λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων που με τον τρόπο αυτό αγωνίζονται κατά της παραχώρησης του Σταθμού στην Cosco Pacific, αλλά και από τις αποχές που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα οι μεταφορείς. Ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται «παγιδευμένα» στο ΣΕΜΠΟ κρίνεται πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών που πλησιάζει. Ο ΕΣΠ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Οδικών Εθνικών Μεταφορών Γιώργο Τζωρτζάτο επισημαίνει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν στις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης στο ΣΕΜΠΟ από την αποχή των μεταφορέων, σας ζητεί να αναθεωρήσετε αυτή σας την απόφαση, ώστε να περιοριστούν οι συνθήκες, που δυσχεραίνουν περαιτέρω τον ήδη προβληματικό εφοδιασμό της αγοράς».
Κόμιστρο
Ο ΕΣΠ κάνει γνωστό ότι ο εμπορικός κόσμος δέχεται να επωμιστεί ένα κόμιστρο χρονοχρέωσης ύψους των 120 ευρώ που όπως τονίζει ζητούν οι μεταφορείς , με την προϋπόθεση ότι θα αναστείλουν άμεσα την αποχή τους. «Σας παρακαλούμε να αντιμετωπίσετε τις συνθήκες αυτής της σοβαρής κρίσης με υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας και εσείς όπως και εμείς τις ευθύνες που σας αναλογούν, παύοντας τη δημιουργία καταστροφικών καταστάσεων στην αγορά, εν όψει μάλιστα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας και στην άμεση εκτόνωση του αδιεξόδου, στο οποίο έχουμε όλοι περιέλθει».
ΠΣΕ
Παντελώς ανυπεράσπιστες και αδύναμες να αντέξουν τα συσσωρευμένα βάρη που δημιουργεί η κρίση -και το χειρότερο με απώλεια ξένων πελατών- δηλώνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας και ιδιαίτερα οι ΜΜΕ, με αφορμή την αποχή των μεταφορέων.Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη και Αναστάση Παπαληγούρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων επισημαίνει «Με τον τρόπο αυτό, οι πολυετείς προσπάθειες για την προώθηση των εξαγωγών και των ξένων επενδύσεων και για την εξωστρέφεια της οικονομίας, πέφτουν στο κενό. Ύστερα από αυτά, και προς αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, επιβάλλεται η λήψη των αναγκαίων πολιτικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων, πριν είναι πολύ αργά για τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα».
Πηγή:Ναυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια: