Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Έληξε η απεργία των τελωνειακών (Αφού έγιναν μαλλιά κουβάρια!!)

Ανεστάλη τα ξημερώματα η απεργία των τελωνειακών. Από το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων διαθέτουν βενζίνη, εφόσον έχουν προλάβει να ανεφοδιασθούν. Στο μεταξύ παράνομη κρίθηκε από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου η απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε σε βάρος της Ομοσπονδίας τους το υπουργείο Οικονομικών.
Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του υπουργείου που ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τελωνειακών, επικαλούμενο ότι η απόφαση για την κήρυξη της απεργίας ελήφθη από αναρμόδιο όργανο και ότι η ζημιά που προκαλείται στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη και δυσανάλογη προς το αντικείμενο της απεργίας.
Δηλώσεις Θ. Ρουσόπουλου
"Δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημόσιων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και ακούστε το λόγο: Επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό, την ώρα που οι ειδικοί λογαριασμοί καταργούνται από όλα τα υπουργεία", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίταξης των τελωνειακών.
Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για νοοτροπία του παρελθόντος με τη οποία συγκρούεται και θα συνεχίσει αν συγκρούεται η κυβέρνηση και τόνισε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να κατατεθεί στα δικαστήρια αίτημα για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην απόφαση για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών και είπε ότι "υπάρχει κυβέρνηση που κυβερνά και υπουργείο Οικονομίας που ρυθμίζει αυτά τα θέματα".
Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου
Με "ανικανότητα και αναξιοπιστία" διαχείρισης των αυτονόητων, όπως η μετακίνηση του έλληνα πολίτη και η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, χρέωσε την κυβέρνηση, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο θέμα της απεργίας των τελωνειακών.
Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα,ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "μια τέτοια κίνηση δύο ώρες πριν αρχίσει ο διάλογος προκαλεί τεράστια ερωτηματικά" και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο προκύπτει "αν ο διάλογος έχει φθάσει σε αδιέξοδο, εδώ δεν υπάρχει κάν διάλογος". Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η κυβέρνηση θέλει να επιλέξει την σύγκρουση, επιλέγει την πόλωση, το κάνει για να δημιουργήσει εχθρούς και να αλλάξει ατζέντα".
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης των ειδικών λογαριασμών και την ενσωμάτωσής τους στον προϋπολογισμό, "όμως, η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει αυτό επί πέντε χρόνια, ούτε έχει προχωρήσει στην απαραίτητη διαβούλευση".
"Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ξεκινήσει διάλογο για να βρει λύση εδώ και τώρα, λύση που να εξασφαλίζει έμπρακτα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και να εγγυάται αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην οικονομία μας", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Επιπλέον, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση "πρέπει να προχωρήσει σε εξορθολογισμό όλου του συστήματος των τελωνειακών ελέγχων".
Ερωτηθείς τι θα έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "θα είχαμε κάνει μια συζήτηση με τους εργαζόμενους για να βεβαιωθούν ότι με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών δεν θα θιχτούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, γιατί εκεί είναι η ανησυχία τους".
"Θα κάναμε και θα κάνουμε, μετά τις επόμενες εκλογές, προγραμματικούς προϋπολογισμούς όπου θα εντάσσονται όλες οι δαπάνες, θα βάλουμε στόχους και θα αναμορφώσουμε τις τελωνειακές υπηρεσίες που είναι απαρχαιωμένες και έτσι μπορούν να μπλοκαριστούν από μια απεργία", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "εγκαλούμε την κυβέρνηση πως επιλέγει να πάει σε σύγκρουση και όχι να βρει λύση,που είναι δουλειά μιας κυβέρνησης και το οποίο δεν καταλαβαίνει ούτε ο κ. Αλογοσκούφης,ούτε ο πρωθυπουργός, εκτός αν το καταλαβαίνουν και αυτή είναι η στρατηγική τους".
Πηγή:Εξπρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: