Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Τα «κακώς κείμενα» του λιμανιού - Σημεία των Καιρών

«ΕΠΙΘΕΣΗ σε τρία μέτωπα» εξαπέλυσε χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Αναστασόπουλος. Στο «στόχαστρο» του διευθύνοντος βρέθηκε το λιμάνι του Αστακού, το νέο κτήριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και τα πλοία τύπου ro - ro.
Ειδικά για το λιμάνι του Αστακού ο Κος Αναστασόπουλος χαρακτήρισε παράνομη την λειτουργία του ιδιωτικού λιμανιού. Καλώντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ για έκτο μήνα, να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τον τρόπο αυτό επωφελείται και το λιμάνι του Αστακού. «Η αρνητική πορεία του Οργανισμού είναι δυνατόν να ανατραπεί εφόσον οι εργαζόμενοι εγκαταλείψουν τη μέχρι σήμερα αδιάλλακτη στάση και επαναφέρουν άμεσα το λιμάνι σε πλήρη λειτουργία, επ' ωφελεία του Οργανισμού, των ιδίων και της Εθνικής οικονομίας εν γένει, ανακόπτοντας επιτέλους την πορεία ενός ιδιωτικού λιμανιού που χτίστηκε με κρατική χρηματοδότηση και λειτουργεί παράνομα πραγματοποιώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.
Θυμίζω δε ότι κατά τη διάρκεια της υπολειτουργίας του Πειραιά ο Αστακός έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 κινήσεις με παραγωγικότητα 50% υψηλότερη του Πειραιά», τόνισε.

Σχόλιο : Διαβάζουμε στην ανάρτηση της 29/01/08 ,τότε όλα ήταν αλλιώς
"Φλερτάρουν με Αστακό, Λαύριο
Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων, στα κατεψυγμένα προϊόντα, τα βιομηχανικά και ναυτιλιακά είδη, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στα πολυκαταστήματα. Οι ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών οδήγησαν φυσικά τους παραλήπτες των κοντέινερ να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι άλλες από τον Αστακό και το Λαύριο. Για να καταπλεύσουν, όμως, εκεί τα μεγάλα conteinerships χρειάζεται απαραίτητα και η άδεια της κυβέρνησης, αφού και τα δύο λιμάνια δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για τόσο μεγάλα φορτηγά πλοία, ενώ ο Αστακός -που είναι και καθαρά ιδιωτικό λιμάνι- δεν έχει και την άδεια για την παραλαβή κοντέινερ που έχουν προορισμό όλη την επικράτεια."

--Βέβαια η άδεια δόθηκε άρον άρον και ο Αστακός γιγαντώθηκε , τώρα βέβαια έγινε ανταγωνιστικός και πρέπει να κλείσει ή να απαξιωθεί σιγά σιγά.

Σημεία των καιρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: