Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Προβλήματα από το σεισμό παρουσιάζει το κτίριο του Λιμένα Πατρών

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Γεώργιος Βλάχος επισκέφθηκε την Πάτρα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός της 8ης Ιουνίου στο Κτήριο Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών, όπου συστεγάζονταν ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών, το Λιμεναρχείο, το Χημείο του Κράτους, το Τελωνείο καθώς και η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
«Θα πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες ώστε να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένα και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, και να μπορούν να συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα της Πάτρας», δήλωσε ο Γ. Βλάχος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Σωτήρη Μαμμάση, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για το πρόβλημα του κτηρίου του Οργανισμού, το οποίο η πρώτη αυτοψία το έκρινε ως ακατάλληλο, για καθιζήσεις 10 εκατοστών που καταγράφηκαν στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου, καθώς και για κατασκευαστικά προβλήματα σε μια από τις αποθήκες του Οργανισμού.
Μετά την ενημέρωση ο Γιώργος. Βλάχος αφού χαρακτήρισε το λιμάνι της Πάτρας το πιο σημαντικό λιμάνι της χώρας στην επιβατική κίνηση, μετά από αυτό του Πειραιά τόνισε: «Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα από τον σεισμό της περασμένης Κυριακής, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να εφαρμόζονται τα συστήματα ασφαλείας και αξιόπιστης κίνησης των σκαφών στην περιοχή».
Σε ότι αφορά το Κτήριο του Οργανισμού Λιμένα, που έχει εγκαταλειφθεί, είπε πως αναμένεται το οριστικό πόρισμα της δεύτερης αυτοψίας, την ερχόμενη εβδομάδα. Αν είναι ίδιο με το πρώτο πόρισμα, τότε το κτήριο θα κατεδαφιστεί και θα γίνει μεταστέγαση των Υπηρεσιών.
ΠΗΓΉ:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: