Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών κατά την ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του κλάδου, από την οποία απουσίαζαν όμως οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. H Συνέλευση άρχισε λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι της Πέμπτης και στη διάρκειά της διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις που αφορούσαν τόσο την αναστολή όσο και τη συνέχιση της απεργίας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων πρότειναν τη λήξη της απεργίας και αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ αντίθετα οι ιδιοκτήτες των φορτηγών τάχθηκαν, στην πλειοψηφία τους, υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Τελικά οι προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και επί συνόλου 72 ψήφων οι 43 τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης. Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων για τη στάση τους, οι οποίοι συνεδριάζουν στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία κυβέρνησης και απεργών βυτιοφορέων στην αύξηση (από 0,8% σε 1%) της αυξομείωσης του όγκου λόγω θερμοκρασίας και για τη νοθεία στα ρεζερβουάρ των βυτίων. Προηγουμένως είχαν δηλώσει ότι θα συνταχθούν με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Πηγή:in.gr΄
Σχόλιο Α.Κ Έτσι θα συνεχίσουν να παραμένουν τα εμπορεύματα εγκλωβισμένα στα λιμάνια και στις αποθήκες των Τελωνείων . Χιλιάδες Container και Τόνοι εμπορευμάτων , τα οποία συνεχίζουν να πληρώνουν αποθήκευτρα και σταλίες , και όλα αυτά κάτω από το αμήχανο μάτι της Κυβέρνησης , τα κόστη αυτά βέβαια θα μετακυλιθούν στον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: