Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Με διαδηλώσεις το άνοιγμα των προσφορών για ΟΛΘ

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έγινε έξω από το λιμάνι και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Τον τόνο έδωσαν 150 εργαζόμενοι του ΟΛΠ με ομοιόμορφα καπέλα και με σφυρίχτρες, οι οποίοι ήλθαν για να ενώσουν τις φωνές τους με των συναδέλφων τους του ΟΛΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Προηγήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις. Του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων και εργαζομένων στο λιμάνι και σε ΔΕΚΟ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, και του ΠΑΜΕ έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ.
Οι δύο πορείες που ακολούθησαν ενώθηκαν έξω από το λιμάνι, όπου τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά της κυβερητικής πολιτικής ήταν «πουλάτε τον ΟΤΕ, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε τη Βουλή για μία μετοχή», «65 χρόνια μετά την κατοχή, με τον Καραμανλή ξανάρθαν Γερμανοί», ενώ από το μπλοκ του ΠΑΜΕ εκτός από τα αντικυβερνητικά ακούστηκαν και συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Με τους διαδηλωτές έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού, η πενταμελής Επιτροπή του Διαγωνισμού για την Παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ που ορίστηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΘ -χωρίς συμμετοχή μέλους της- αποσφράγισε τους φακέλους με τις προσφορές των τριών επενδυτικών σχημάτων που τον διεκδικούν: της αραβικής Dubai Ports World (η θυγατρική της Ρ&Ο, «Ακτωρ», Τράπεζα Πειραιώς), της κινεζικής Cosco Pacific LTD και της Hutchison (με Alapis και ΛΥΔ). Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Λάζ. Καναβούρας, εκτιμά ότι η αξιολόγηση ίσως ολοκληρωθεί στα μέσα του καλοκαιριού, εφ' όσον τα δικαιολογητικά είναι επαρκή και δεν υπάρξουν ενστάσεις.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: