Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Πτώση τζίρου από το έμφραγμα στον ΟΛΘ

Ο «Γολγοθάς» ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και «οι επιχειρήσεις βιώνουν, ήδη, ένα τετράμηνο παθών», επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, κατά την παρουσίαση μελέτης που εκπόνησε η Palmos Analysis, για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 73% των επιχειρήσεων της περιοχής, λόγω των κινητοποιήσεων στο λιμάνι, καταγράφει μείωση κύκλου εργασιών, που ξεκινά από 50 χιλ. ευρώ έως και 1 εκατ. ευρώ, το 96% αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραλαβή ή παράδοση εμπορευμάτων, που κυμαίνεται από 1 - 3 μήνες (58%), ενώ το 47% έχει υποστεί οριστική ή προσωρινή απώλεια πελατών. Υπάρχει, επίσης και ένα 6% των επιχειρήσεων, που δηλώνει πως προχώρησε σε μείωση προσωπικού.
Ο κ. Μπακατσέλος και επικαλέστηκε εσωτερική μελέτη του ΕΒΕΘ από την οποία προκύπτει ότι μόνο 54 επιχειρήσεις έχουν χάσει, ήδη, πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με 625 εμπορευματοκιβώτια ιδιοκτησίας τους να βρίσκονται σε παραλαβή σε λιμένες της Μεσογείου, ενώ οι παραλαβές που εκκρεμούν από προμηθευτές να φθάνουν τα περίπου 400 containers.
Πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: